Αξιοθέατα

Καλαμάτα
Καλαμάτα

Σας πας στην Καλαμάτα

Η Καλαμάτα, πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στη νότια Πελοπόννησο, έχει πλούσια ιστορία και μαγευτική ομορφιά. Από την αρχαιότητα ως σημαντικό κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού, έως την εποχή της Φραγκοκρατίας και της Οθωμανικής κυριαρχίας, η πόλη έχει διατηρήσει το ιστορικό της βάθος. Η Καλαμάτα ήταν η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε κατά την Επανάσταση του 1821, σηματοδοτώντας την έναρξη της σύγχρονης Ελλάδας.

Σήμερα, η Καλαμάτα συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με σύγχρονες και μοντέρνες ανέσεις, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, όμορφες παραλίες και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με άριστο κλίμα, άφθονη ηλιοφάνεια και υψηλή ποιότητα ζωής, αποτελεί ιδανικό προορισμό για διαμονή και διακοπές όλο τον χρόνο! Η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας προσφέρει άπειρες δυνατότητες εξερεύνησης, από ιστορικά αξιοθέατα και παραδοσιακά χωριά μέχρι μαγευτικά τοπία και δραστηριότητες στη φύση. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που θα αγαπήσεις και θα θες κάθε φορά να την επισκέπτεσαι ξανά.

Αξιοθέατα

Ταξιδεύοντας στο χθες και το τώρα

Κάστρο Καλαμάτας
Ενετικό Κάστρο Καλαμάτας
Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας
Μονή Καλογραιών
Πλατεία 23ης Μαρτίου
Σιδηροδρομικό Πάρκο
Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων
Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας
Δημοτική Πινακοθήκη
Μέγαρο Χορού
Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών "Βικτώρια Καρέλια"
Αρχαία Μεσσήνη
Παραλίες

Απαράμιλη φυσική ομορφιά

Παραλία Ναυαρίνου
Παραλία Βέργας
Παραλία Αλμυρού
Παραλία Μικρή Μαντίνεια
Παραλία Σάντοβας
Παραλία Βοϊδοκοιλιάς
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Close